Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peter.o - 12-02-2014 15:19:24
Winkels & Webshops

Scannen paspoort Bas van der Heijden

Laatst wilde ik bij de bas van der heijden een pakje sigaretten kopen. hier vroeg de medewerkster mij om mijn id kaart. tegenwoordig scannen ze bij de bas je id kaart bleek. dit was nieuw voor mij. ik gaf aan dat ik liever niet wilde dat ze mijn id kaart scande omdat ik niet wil dat de bas bij gaat houden wat ik koop en wanneer ik in hun winkel aanwezig ben. dit na alle berichten rondom het verliezen van onze privacy (snowden etc.)

er werd mij verteld dat het '' gewoon de bedoeling is'' en verbaasd zag ik dat de medewerkster mijn pas door het scan apparaatje haalde.

mijn vragen:

weet iemand wat de bas met deze gegevens doet? en waarom kan de medewerkster niet gewoon op mijn id kaart kijken hoe oud ik ben.

en hoe kan je voorkomen dat ze een scan maken van mijn paspoort / rijbewijs / id kaart en toch gewoon mijn boodschappen doen.

in ieder geval liep ik verbaast en een beetje geƫrgerd de winkel uit. zeker omdat ik gewoon fatsoenlijk had aangegeven dat ik niet wilde dat mijn in dit geval rijbewijs gescand zou worden en dit vervolgens gewoon zonder pardon werd gedaan.

ben benieuwd naar de reacties.

dit verhaal gaat over de volgende bas van der heijden. (weet niet of dit bij al hun winkels aan de hand is.)


bas van der heijden
broersveld 68
3113 be schiedam