Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hetbosin - 23-12-2014 15:31:59
Voeding & Gezondheid

alternatief voor limonade

Hallo allemaal,

ik ben op zoek naar een alternatief voor limonadesiroop. ik heb nu meestal kc, roosvicee siroop of een eigen merk vruchtenmix ('nep-roosvicee'). ik meng meestal met meer water dan de verpakking aangeeft.

waar het mij het meest om gaat is dat ik door medicijngebruik erg veel drink. ik probeer zo veel mogelijk kraanwater en thee te drinken, maar vooral 's morgens is het lastig een goede balans te vinden tussen dorst lessen en niet misselijk worden van die dikke plemp vocht in de maag. gek genoeg (het zit vast tussen de oren) gaat dit het beste met limonade.

maar limonade bevat erg veel suiker. ik ben geen fan van te veel zoetstoffen, ik vermijd light producten doorgaans. voor stevia wil ik wel een uitzondering maken.

verder vind ik limonade ook wel erg zoet smaken, ookal verdun ik meer dan de verpakking aangeeft. toch zoek ik naar iets dat het kraanwater toch wat smaak geeft, maar niet warm is zoals thee.

wat dat betreft heb ik geprobeerd om water een poosje weg te zetten met wat verse munt (of tijm, rozemarijn, wat je maar lekker vindt) en eventueel een stukje verse citroen. dat geeft water een licht lekker smaakje, maar het blijft water. ik drink dit af en toe maar vind meestal zonder lekkerder. ik heb volledig onthard water, wat de smaak enorm goed gedaan heeft.

vruchtensap (ook verdund, bijvoorbeeld een kwart of een derde sap de rest water) lijkt een goed alternatief, maar ik vraag mij af of ik dan niet alleen maar méér calorieen binnenkrijg.

zelf ijsthee maken is soms wel een alternatief, maar dat is erg bewerkelijk en ik heb ook nog niet een lekker recept gevonden. je kunt het ook niet te lang bewaren, dus bv voor een hele week maken lukt niet.

ik vind het niet erg iets zelf te maken, maar alleen als ik dat in het voren kan doen. niet 's morgens eerst een half uur kokkerellen want ik heb gewoon heel erg dorst dan.

wie kan mij verder helpen? met een alternatief, of wat extra kennis, alles is welkom.

fijne wandeling,
hetbosin