Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jsec
jsec - 10-05-2015 21:13:46
Geldzaken & Recht

Onterven van kinderen

Ik heb al jaren geen contact met mijn kinderen (hun keus) en zie geen reden dat zij van mij erven. in het leven geen contact, in de dood dan ook niet. in nederland en belgie hebben kinderen wettelijk altijd recht op hun kindsdeel.

graag advies hoe ik het beste mijn zaakjes zou kunnen regelen dat zij niets of zo weinig mogelijk erven.
ik ben in gemeenschap van goederen getrouwd (niet met de vader van mijn kinderen) en wij hebben 2 woningen, een in nederland en een in belgie.

ik heb begrepen dat je in de gemenebest landen in je testament precies kunt bepalen wie van je erft, en wie er beslist niets krijgt. wie kan ons hierover informeren? wij zijn zelfs bereid om mettertijd te verhuizen naar het buitenland als dit zou betekenen dat wij zelf kunnen bepalen waar ons hard verdiende centjes naar toe gaan