Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

r.kemperman
r.kemperman - 14-05-2015 10:07:42
Geldzaken & Recht

Probleem met executeur-testamentair

In 2012 is een tante van mijn vrouw overleden. een oom van haar is et.
van een notaris krijgen alle erfgenamen het verzoek om te tekenen dat hij de erfenis mag afhandelen. dit is gebeurd.
notaris stuurt et de rekening. omdat deze niet betaald stuurt de notaris deze omgereekend naar deel aan de erfgenamen. ons deel hebben wij betaald en geven dit ook door aan et. et reageert hierop dat hij niet akkoord was met de rekening en daarom niet betaald had. hij vond het dom dat wij betaald hebben.
vervolgens krijgen wij van de belastingdienst een aanslag met verhoging omdat et de erfbelasting niet betaald heeft en hier te laat tegen in beroep is gegaan. ook deze aanslag hebben wij betaald met terugkoppeling naar et. ook nu kregen wij te horen dat we dom waren. de aanslag was onterecht en hij ging naar de rechter.
in januarir dit jaar gevraagd hoe het met de rechtzaakstaat. bleek dat het vonnis 14 dagen daarvoor geveld was in ons voordeel. wij horen dit dus puurbij toeval. de belastingdienst zal in maart of april terugbetalen.
wij vragen om een zaaknummer. geen teactie
vorige week weer gevraagd om een zaaknummer en om kopieen van het vonnis. geen reactie.
belastingdienst wil niet reageren omdat et contactpersoon is.
wie heeft er een suggestie hoe we dit kunnen aanpakken zodat we de erfbelasting (€ 500,00) terug kunnen krijgen?