Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joop2014 - 25-11-2015 15:13:35
Geldzaken & Recht

Schilder gebruikte stinkende verf

Wij hebben binnen de muren laten schilderen door een schildersbedrijf, en nu , 5 weken later , blijkt de gebruikte muurverf nog steeds te stinken. de schilder beviel deze verf aan omdat die goed zou dekken.
het gaat om bo kh, die kost e 180,- per 12,5 liter, dat is dus niet goedkoop.
hij wist niet dat die verf zo zou stinken, zijn groothandel had dat ook niet aan hem verteld, zegt hij. ik ontdekte op het internet het technisch merkblad van de fabrikant en daar staat in dat deze verf een " geur" afgeeft die in de loop van de tijd minder word.als ik dat van te voren had geweten was ik nooit akkoord gegaan met deze verf. de schilder zegt dat hij dat technisch merkblad nooit heeft gelezen. maar daardoor heeft hij mij wel een slecht advies gegeven . is het niet zijn verantwoordelijkheid de klant volledig te informeren, waarbij die klant ervan mag uitgaan dat hij zijn vakliteratuur heeft gelezen ? dat hoeft die klant toch niet te doen?
we kamperen nu al 5 weken in de slaapkamer, beneden is het niet lekker zitten , we stoken daar nu voor de buitenlucht in de hoop dat die lucht verdampt en verdwijnt. maar als het nog langer duurt trek ik het behang van de muur, dit is geen leven in je eigen huis. mijn vraag is: kan ik de schilder aansprakelijk stellen voor verwijderen behang en opnieuw behangen?