Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 07-12-2015 23:23:22
Geldzaken & Recht

Tot hoe laat mag je boren?

4 maanden geleden zijn wij verhuisd naar een koophuis en vanaf dag 1 hebben wij problemen met onze nieuwe buren. zij hebben al een jurist op ons afgestuurd in de hoop dat we onze 2 schommels en glijbaan zouden afbreken die wij voor onze kinderen neergezet hebben. zij hebben dit opgepakt als speelhuis (vergunningsplichtig), maar het is een speeltoestel (vergunningsvrij). om de buren tegemoed te komen heb ik de zichtzijde aan hun kant (1.35 meter) dichtgetimmert en een klimplant tegenaan laten groeien zodat ze een natuurlijker uitzicht hebben. ook al voldoet dit speeltoestel aan alle wettelijke eisen.


 


hierna hebben ze geprobeerd een einde te maken aan onze gastouderopvang. sinds 1 december past mij vrouw 2 dagen in de week op haar nichtje van 8 maanden. dit zou overlast geven (?). ook dit is ze niet gelukt.


 


nu dat de buren het niet voor elkaar krijgt ons dwars te zitten hebben ze aangegeven binnenkort te gaan beginnen met een grondige verbouwing. direct meldde ze al dat ze zullen gaan boren van 7:00u tot 22:00u. wij wonen in een kinderrijke buurt en deze buren zijn gepensioneerd.


ik vind het persoonlijk niet kunnen om al zo vroeg, maar zeker ook laat in de avond te boren. jammergenoeg kan ik geen juridiche tijden vinden waartussen evt. te accepteren geluidsoverlast te dulden is. vragen om begrip ivm 2 jonge kinderen was tegen dovemansoren.


 


wie kan mij vertellen wat de tijden zijn waarop wij geluid moeten dulden, maar vooral vanaf welk tijdstip de overlast tot een minimum beperkt moet worden?


 


om andere discussies te voorkomen, helaas moet alles volgens de letter van de wet, op niets anders wordt gereageerd. en voor diegene die roepen waar 2 vechten hebben 2 schuld, wij zijn ons echt van geen kwaad bewust en hebben diverse gesprekken proberen te voeren, maar zonder resultaat.