Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
kleinebij - 08-02-2016 13:47:20
Geldzaken & Recht

Factuur betaald, toch incassokosten betalen!

Hallo!

ik heb een aanmaningsbrief ontvangen van een bedrijf per mail (niet per post). ik heb de vordering betaald en na het weekend kreeg ik per mail van het incassobureau een brief dat ik de vordering nog moest betalen. de brief was gedateerd binnen het termijn dat ik nog de gelegenheid had om te betalen, wat ik ook had gedaan. ik heb meteen gebeld en aangeven dat ik al heb betaald. per mail kreeg ik dezelfde dag een reactie dat het juist was maar ik de incassokosten moet betalen. dit mag toch niet? nu las ik dat er onlang jurisprudentie is geweest dat het termijn van 14 dagen, twee dagen na dagtekening in gaat. ik heb het incassonbureau hier ook op gewezen maar gaat daar niet verder op in. ook heb ik aangegeven de incassokosten niet zal betalen. 

ik heb ook aangegeven dat ik graag wil weten wat ze met mijn klacht gaan doen. moet het incassobureau hierop reageren of kunnen ze direct naar de rechtbank? 

mijn laatste vraag is mag een bedrijf (de schuldeiser) een aanmaning alleen per mail sturen? ik heb geen aanmaningsbrief per post gekregen. ik heb dit ook gemeld aan het incassobureau maar dit reageert er niet op.