Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
mirjam kouwenberg - 11-04-2016 15:11:06
Voeding & Gezondheid

Wie draagt op voor de extra kosten m.b.t. het niet kunnen leveren van medicijnen?

Geachte heer/mevrouw,

sinds jaren gebruik ik het medicijn thyrax vanwege mijn schilklieraandoening. uiteraard bent u er van op de hoogte dat dit medicijn langere tijd niet leverbaar is, waardoor ik gedwongen word over te stappen op een ander medicijn met alle (mogelijke) gevolgen van dien.
door de huisarts is mij nu het alternatieve medicijn euthyrox voorgeschreven. wel wordt mij nu geadviseerd om over 3 à 4 weken een bloedonderzoek uit te laten voeren om mijn schilklierfuncties te laten testen. ik heb hier een schrijven bij ontvangen waarin de noodzaak hiervan uiteengezet wordt.
ik heb aan mijn ziektekostenverzekering voorgelegd of dit onderzoek door hen vergoed wordt of dat dit eventueel bij de fabrikant verhaalt kan worden.
helaas is dit beiden niet het geval en komt dit onderzoek dus voor mijn eigen rekening (in dit geval van mijn eigen risico). als ik het onderzoek niet laat doen en ik zou van dit medicijn bijwerkingen krijgen, dan wordt mij waarschijnlijk verweten dat ik dat met dit onderzoek had kunnen voorkomen.
ik vind het zeer onterecht dat alle gebruikers van dit medicijn dit onderzoek zelf moeten bekostigen, terwijl het medicijn niet leverbaar is door een fout in de productie. ook hoorde ik deze week via de media dat het waarschijnlijk is dat er binnenkort ook andere medicijnen langere tijd niet leverbaar zullen zijn.
ik ben heel benieuwd naar uw reactie hieromtrent.

met vriendelijke groet,

mirjam kouwenberg