Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
melding - 19-04-2016 12:07:39
Geldzaken & Recht

Wie vindt het ook waardeloos geregeld met de reguliere kinderopvang?

Mijn zoontje gaat drie dagen naar de kinderopvang. het breekt mijn hart en hij wilt er ook niet graag heen. liever bij mama thuis met een vriendje die een keer mee mag. nu betaal ik rond de 8 euro per uur en ben ik verplicht per dagdeel af te nemen. zo is mijn zoontje van 3 uur tot half 5 bij de opvang maar duurt een dagdeel 3.5 uur wat een totaal van 28 euro per dag is. hiervan maak ik dus maar anderhalf uur gebruik maar dat zijn regels van de opvang.
daarbij komt er ook bij kijken dat van de 40 weken die ik afneem de feestdagen of vrije schooldagen ook meeberekend worden en zich laat vertalen met een tegoed wat je opbouwt. een tegoed betekend bij 5 dagen van de 40 weken ongebruikt een dag gratis.
daar maak ik dus geen gebruik van want je kan alleen 40 weken of 52 weken afnemen en mijn zoontje is al helemaal ingedekt qua opvang. nu heb een rekensommetje gemaakt en maak ik van de 336 euro die ik per maand betaal maar voor 150 gebruik van de kinderopvang. dan heb ik de vrije dagen nog niet berekend en ik sta perplex, hoe is het mogelijk dat er over de rug van ouders en kinderen zoveel geld verdiend wordt?