Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 08-05-2016 22:13:36
Geldzaken & Recht

Mag een eigen bijdrage scootmobiel achteraf verhoogd worden?

We kregen van cak eind april te horen dat we voor de scootmobiel (via wmo) m.i.v. 1 januari € 87 p/mnd moeten gaan betalen i.p.v. € 25 voorheen. dit omdat mijn inkomen sinds mijn pensionering iets gestegen is.
in principe kan ik dat begrijpen alhoewel we nu 40% van de nieuwwaarde van de scootmobiel per jaar moet gaan betalen. gemiddeld gaat zo'n scootmobiel 10 jaar mee (de vorige van ons ging 14 jaar mee) en verdient de gemeente die het ons in bruikleen geeft er dus zo'n € 7500 op. gemeenten moeten dus niet klagen want de wmo is een gouden melkkoe voor hun. 
maar het probleem is nu dat ik dat pas achteraf te horen krijg. 
en daar ben ik het absoluut niet mee eens. als achteraf een telefoonabonnement met 200% verhoogd wordt zal de klant er ook niet mee accoord gaan en een eventuele rechtzaak winnen.
maar wat kunnen wij nu doen? de scootmobiel hebben we meteen door de leverancier laten ophalen. 
moeten we die verhoging nu toch betalen? moet dat niet vooraf bekend gemaakt worden? of is dit weer zo'n kapitale blunder van het cak waar de gewone burger voor moet betalen?
een vorige directeur van cak verdiende € 165.000 per jaar en voor dat inkomen heeft hij er een puinhoop van gemaakt. dus werd hij weggestuurd met een bonus van € 875.000.....en ik krijg nu het gevoel dat ik daaraan moet gaan meebetalen.
wat kan ik doen? ik kan uiteraard een bezwaarschrift indienen, maar denk dat dat geen enkel nut heeft. die € 875.000 moeten terugverdiend worden.
dus de vraag: mag die hogere "eigen bijdrage" met terugwerkende kracht ingevoerd worden? als ik dat vóór 1 januari geweten had, had ik hem opgezegd en een tweedehandsje gekocht. door de te verwachten naheffing kan dat nu niet meer en zal ik voortaan achter de garaniums moeten gaan zitten.