Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sh
Shamex - 18-05-2016 14:05:59
Garantie & Verzekeringen

Houten vloer

We hebben vorig jaar januari een houten vloer laten leggen over de breedte van ons huis (9 meter). vanwege het mogelijke werken van hout is de vloer, op aanraden van de verkoper (om de werking te minimaliseren) door het bedrijf met ondervloer en gelijmd gelegd.
ongeveer in juli of augustus vorig jaar ontdekten we in 1 van onze binnenmuren (vast aan de buitenmuur) een scheur. bij nadere inspectie bleek de houten vloer ter plaatse nagenoerg in onze buitenmuur gefreest met als gevolg scheurvorming in onze binnenmuur die daar feitelijk losliet van de buitenmuur. oplossing was het bijzagen van de plank precies in die hoek. sindsdien ter plaatse geen last meer gehad. de schade aan muur werd evenwel niet vergoed en er werd en wordt geschemd met 'of we wel de goede luchtvochtigheid hebben', of we een hygrometer hebben ? dat niemand ons daar ooit iets over gezegd heeft bij de aanschaf is raadselachtig. maar schade werd niet vergoed.
nu zijn wij momenteel bezig met het vervangen van onze verwarmingsradiatoren. bij het verwijderen van 1 van deze radiatoren bleek ook in een andere hoek, diagonaal op de eerste, exact dezelfde scheurvorming te zijn ontstaan. hierop heb ik direct contact opgenomen met het vloerenbedrijf. ik heb aangegeven dat ik wens dat ze wederom de vloer, ook in deze hoek, bijzagen zodat verdere schade niet ontstaat. omdat de radiatoren op zeer korte termijn worden aangebracht moet dat dan snel ingepland worden omdat er nu ruimte is. het antwoord is dat men dit pas over anderhalve week kan inplannen en dat ik maar moet zorgen dat er geen radiator hangt op dat moment. mijn vraag, kan ik stappen ondernemen tegen deze vloerenexpert die mijns inziens de vloer niet goed aangelegd heeft, mij verkeerd geadviseerd heeft (dure gelijmde ondervloer toegepast om de werking van het hout tegen te gaan...), kan ik ze aansprakelijk stellen voor de schade aan mijn huis (muren) dat ontvoegd is geraakt als gevolg van de druk van het hout op de buitenmuren ?

groet alex