Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
degoedebas - 27-05-2016 18:26:47
Auto & Vervoer

Bestuurders airbag Audi A3 ontploft spontaan!!

Ik heb een fantastische audi a3 1.8 turbo, al geruime tijd ben ik de trotse bezitter van dit fenomenaal stukje techniek!

helaas reedt ik op een warme namiddag weg van mijn werk, en na enkele minuten met een snelheid van 65 km/h klapte spontaan de airbag uit het stuur. de schok was enorm, uiteraard veel rook en stof in de auto, in een reflectie ontweek ik mijn directe tegenligger en belandde ik relatief 'veilig' in de berm. 

nadat ik wat bekomen was, heb ik enkele foto's gemaakt, moest ik de zekering van de claxon verwijderen, want deze bleef aanstaan. daardoor had ik ook direct geen climate control meer, kortom. een waardeloze en vrij schokkende ervaring met wat bijkomende schade aan mijn raam, en zonnebril. en ik was erg blij dat ik niet met mijn gezin in de auto zat!!!!

ik heb direct contact opgenomen met de audi dealer (van de brug te drachten), daar waren ze zeer meelevend/meewerkend. tevens heb ik een mail gestuurd naar audi nederland, die mij direct het advies gaf om contact op te nemen met eerder genoemde dealer. super netjes kwamen ze nog voor het weekend mijn audi ophalen, en kreeg ik een vw golf bleumotion als leenauto tot mijn beschikking.

nadat er onderzoek gedaan was aan de auto, kon er geen verklaring gevonden worden voor hetgeen er gebeurd is, dus na enkele telefoontjes e.d heb ik gezegd dat naar mijn mening, ondanks de 12 jarige leeftijd van mijn a3; ik dit onnacceptabel vond en vind, dat dit zomaar kan gebeuren.  daaropvolgend waren ze bij de dealer nog steeds meelevend, alleen omdat ze geen logische oorzaak voor het probleem konden vinden, kreeg ik het advies de airbag en de airbagcomputer te vervangen.... en nu komt het... uiteraard op eigen kosten, tenzij ik akkoord ging dat ze een 'diepgaander' onderzoek zouden doen, op advies van audi nederland, dit moest dan wel ongeveer €500,- gaan kosten. 

ik heb aangegeven dat ik audi eigenlijk aansprakelijk wilde gaan stellen voor hun 'product'. hier wilde ze helaas niet in meegaan, dus heb ik contact opgenomen met mijn rechtsbijstand. helaas zijn er juridisch gezien weinig mogelijkheden voor mij als consument, tenzij ik bereidt ben om langdurig te gaan procederen en alle (onderzoeks) kosten voor eigen rekening te nemen.  bij de dealer heb ik aangegeven dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb in dit traject, en dat ze dan mij een passende inruil wilden gaan geven, helaas kreeg ik na enkele dagen (pas) te horen, dat ze alleen de auto in haar huidige staat kunnen beoordelen, en ik €500 á €750,- voor mijn auto kon krijgen. (zelfs handje contantje) helaas was de schuldvraag van de ontploffende airbag niet bekend, net als de oorzaak. 

ik heb het internet afgespeurd, en er zijn diverse vergelijkbare zaken, maar erg veel details (zeker wb audi) zijn er niet. mijn vraag is; heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie? en wat zijn de eventuele opties die ik heb, om toch een enigszins (voor mij) acceptabel resultaat te behalen?