Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ki
Kim.Hens - 30-05-2016 16:22:01
Geldzaken & Recht

Kan ik verplicht worden te betalen via automatisch incasso?

Ik prefereer om mijn betalingen zelf uit te voeren en op die manier het overzicht in mijn uitgaven te bewaren en monitoren.
vanaf volgend schooljaar heeft de school de beslissing genomen om de tussenschoolse opvang te laten verzorgen door een kinderdagverblijf. 
dit kinderdagverblijf wil dat ik per automatisch incasso betaal en ga ik daar niet met akkoord, dan zal er mij per kind, per maand € 5 extra in rekening gebracht worden, wat dus neerkomt op € 10 op maandbasis. 
de nieuwe wet stelt dat ze deze extra kosten moeten onderbouwen, daar zij niet meer mogen doorbelasten dan de werkelijke kosten die zij dienen te maken omdat er niet per automatisch incasso betaald wordt.
deze onderbouwing wordt mij niet aangeleverd. uiteraard zijn de extra kosten die doorbelast worden onrealistisch hoog en kunnen ze die nooit volledig onderbouwen. wanneer ik dit probleem signaleer aan school, wordt er mij vriendelijk gezegd dat ik dit zelf dien op te lossen met de opvang. 
nu dreigen mijn kinderen volgend schooljaar geen opvang te mogen genieten tijdens het middaguur, tenzij ik zwicht. 
mijn oudste kind zit al 6 jaar op school daar en de jongste 4 jaar. nog nooit heb ik betalingsproblemen gehad, ik heb geen bkr of ander soortige problemen. 
waar kan ik met dit issue terrecht? 
alvast bedankt voor reactie. 
mvg, 
kim