Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fl
Flupper - 03-06-2016 20:28:14
Geldzaken & Recht

BKR registratie verwijderen?

begin mei stelde ik de vraag of een hypotheek mogelijk was met een bkr registratie “schuldregeling” nu blijkt dit niet het geval en is het logische vervolg en eigenlijk toen ook al gestelde vraag:


kan je tegen zo een bkr registratie aanvechten/bezwaar maken? het zou moeten kunnen want anders hadden die zogenaamde “louche” bedrijfjes ook geen bestaansrecht.


let wel ! wij zijn de schuldhulp van de gemeente zeer dankbaar voor de geboden hulp en zijn ontzettend blij dat dat achter de rug is ! maar wij vinden dat de geboden hulp zijn doel een beetje voorbij is geschoten.


toen er problemen (buiten haar schuld om) waren met de financiën van mijn vriendin konden we het niet voor elkaar krijgen betalingsregelingen te treffen met de schuldeisers om de problemen op te lossen. bureau schuldhulp kreeg dat wel voor elkaar. zoals het er naar uit zag konden alle schuldeisers volledig worden afbetaald. niets hoefde kwijtgescholden te worden. daarom gingen de schuldeisers ook snel akkoord met de regeling en zo geschiede. binnen 2 jaar heeft mijn vriendin alles afbetaald niets is gesaneerd !


volgens mij had achteraf het vervolg traject van de gemeente wat minder streng kunnen zijn en betalingsregelingen onder toezicht van iemand (van mij of haar zus) of de schuldhulp verlener zelf kunnen plaatsen. in plaats van een schuldregeling/bemiddeling ! dan was het volgens mij ook niet geregistreerd bij het bkr. nu is dit dus wel het geval en heeft dit enorme gevolgen voor ons en 5 jaar wachten is geen optie.


is er iemand die hier ervaring mee heeft? met het bezwaar maken tegen een bkr registratie afkomstig van de gemeente?

goed bedoeld maar ik hoef geen waarschuwingen tegen bedrijfjes die claimen dit te kunnen !