Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fietser123 - 21-06-2016 13:38:16
Geldzaken & Recht

Aanrijding fiets-fiets: tegenpartij eist factuur reparatie

1. ik ben van achter aangereden op de racefiets door een andere fiets met alleen zaakschade als gevolg. tegenpartij heb ik aangetekend aansprakelijk gesteld inclusief alle bewijzen van mijn kant (getuigenverklaring, situatieschets, schaderapport) en aangeboden zelf een contra-schadevaststelling te doen.

2. meneer antwoordt dat hij wilt overgaan tot betaling maar dat het bankrekeningnummer in mijn brief niet klopt. waarop ik een kloppend bankrekeningnummer stuur. 

3. meneer geeft nu aan dat zijn verzekering het schadebedrag pas uitkeert wanneer er een factuur is, zogezegd "om fraude te voorkomen". ook nadat ik aangeef het bedrag niet te kunnen voorschieten, houdt hij aan dat standpunt vast.

daar de aanrijding 3 dagen gebeurde voor een fietsvakantie, heb ik de schade direct zelf verholpen met een tweedehands onderdeel, een stuk goedkoper dan het door de expert vastgestelde schadebedrag. ik ben niet voornemens om het onderdeel nu nogmaals te bestellen om dat vergoed te krijgen, maar vind wel dat deze meneer mijn schade moet vergoeden. wat ik daarna met dat bedrag doe, is verder mijn zaak en geenszins van hem of zijn verzekering. 

vergelijkbare casussen op internet sterken mij in het geloof dat ik in mijn recht sta. hoe maak ik dwingend duidelijk dat meneer vanwege de aansprakelijkheid vastgesteld schadebedrag moet uitkeren zonder daarvoor een factuur te hoeven verwachten?