Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ra
Raymond Kaak - 06-07-2016 10:37:52
Geldzaken & Recht

Kosten kadasterata.nl misleidend

Wij zijn op zoek naar een nieuwe woning, en willen dan graag de woz waarde weten. via google kwam ik op kadasterdata.nl terecht.
je tikt de postcode en huisnummer in, en voila, de info volgt middels 5 sms'jes binnen een aantal seconden. in het laatste sms'je staat "dit is een gratis sms" dit geldt echter alleen voor dat laatste sms'je waarin ze je uitnodigen om ook de hypotheekhoogte op te vragen. in het eerste sms'je staat dat de data voor deze woning wordt verzameld, en dat je ook de hypotheek van deze woning kan opvragen dmv hyp naar 2233 6e/item

aangezien ik op het verkeerde been ben gezet, en in de veronderstelling was dat het gratis sms'jes betrof, heb ik ongeveer 10 woningen op deze manier bekeken, omdat wij op zoek zijn!

nu kreeg ik een mailtje dat ik al 50 euro had ver sms'est, en dat was halverwege mijn zoekactie. tussen de wirwar van sms'jes door hebben zij dat ook in een sms verzonden, maar dat valt niet op, omdat dat berichtje tussen sms'jes stond die er niet echt toe doen, en waar je doorheen scrollt!

wat de uiteindelijke kosten zijn, dat weet ik nog niet, maar ik schat zo'n 120 euro voor ca 10 adressen.

de kosten zijn niet duidelijk en transparant! ze kunnen wel het sms'je waarin ze je uitnodigen om verdere info op te vragen gratis verzenden, en dat ook duidelijk aangeven, maar als het kosten betreft vermelden ze 6e/item

ik vind dat hier iets aan gedaan moet worden, want dit is een gemene manier om geld binnen te harken!

met vriendelijke groeten
r.kaak