Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
rudiotto - 11-07-2016 08:17:18
Geldzaken & Recht

Incasso na ruim 7 jaar

Ik kreeg afgelopen mei ineens van de bewoners van mijn oude huis een mail dat er post was van een incasso bureau. ik ben overigens in dit huis al 2 en half jaar niet meer woonachtig.
het incasso bureau geeft aan dat ik nog rekeningen open heb staan bij een garage bedrijf.
na wat heen en weer gemail blijkt het volgens hun te gaan over 6 openstaande facturen welke uit 2009/2010 en 2012 zijn.

deze garage was in die tijd erg slecht met rekeningen versturen en heb meerdere keren om rekeningen gevraagd. sommige rekeningen heb ik in die tijd ook contant betaald. nu komt het incassobureau met een lijst waarop volgens de garage rekeningen zijn verstuurd (deze data zijn overigens allemaal data dat ik nog in mijn oude huis woonde). ik heb geen enkele van die rekeningen op mijn huis adres ontvangen. hij geeft tevens ook aan dat er meerdere herrinneringen zijn verstuurd en dat er aanmaningen verstuurd zijn, op de laatste aanmaning staat bovenaan "aantekenen". ik heb nooit ergens voor getekend.

graag van jullie advies.
mijn mening is dat :

- rekeningen uit 2009/2010 zijn verjaard, nooit rekening ontvangen en dus niet gestuit (tenzijn hij kan aantonen dat ik de rekening heb ontvangen.
- de vraag vanuit incasso is dat als ik contant betaald heb ik dat moet bewijzen maar omdat het langer geleden is dan -5- jaar heb ik hier geen kwitantie meer van.

sta ik sterk in mijn schoenen...???