Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

De
De vogel - 13-07-2016 09:38:35
Geldzaken & Recht

Terugbetalingsverplichting scholingsovereenkomst

Beste,

ik heb een scholingsovereenkomst bij een detacheringsbureau. om werkzaam te zijn als kcc medewerker moet je verplicht een introductiecursus volgen en heb je een inwerktraject van 10 dagdelen. de kosten hiervan bedragen in totaal €750.

er werd mij beloofd direct een baan te kunnen aanbieden bij de gemeente.  mijn contract is op 25-6-2016 ingegaan. de week er na zou ik gelijk kunnen beginnen. echter, aan de einde van de week (1 juli) kreeg ik een telefoontje van de vestigingsmanager dat er geen werk meer is. iemand anders die ze in dienst hadden, had zijn werk niet goed uitgevoerd waardoor de gemeente niemand meer van het detacheringsbureau wilde hebben. de vestigingsmanager zou voor werk zoeken bij andere gemeenten hier in de omgeving. echter, ik ben er een beetje klaar mee omdat ik al een tijdje zonder werk zit. zij gaven mij hoop, omdat ik dacht dat ik gelijk kon beginnen.

ik ga nu per september het onderwijs in en heb ook een baan aanfeboden gekregen. mijn vraag is nu of ik onder het contract uit kan komen? 

ik heb alleen een introductiecursus gevolgd en heb geen inwerktraject gehad.

in het contract wordt  het volgende aangegeven:
werknemer is verplicht tot terugbetaling van de aan hem verleende scholingskosten in geval:
a. werknemer op eigen initiatief besluit om zich niet aan de afspraken te houden of als het dienstverband  o.g.v. dringende redenen in de zin van art. 7:677 lid 1 bw  wordt beëindigd. werkgever heeft het recht de door hem gedragen kosten (750€) terug te vorderen:
- in de eerste 3 maanden het volledige bedrag van de introductiecursus en inwerktraject
- in de vierde maand 70% van het volledige bedrag en in de vijfde maand 40%.