Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ba
Bas.L. - 22-07-2016 20:28:00
Geldzaken & Recht

Huisgenoot en gerechtsdeurwaarder

1 van mijn 4 huisgenoten krijgt brieven van 2 gerechtsdeurwaarders. (pb groep en janssen & janssen). nu is het zo dat deze huisgenoot nooit thuis is (op stage op een schip) en onderverhuurt zijn kamer, met toestemming van de huisbaas.  iemand komt geregeld zijn post ophalen. aangezien ik zijn post niet open maak weet ik dus niet waar mee er gedreigd wordt. als ik zoek krijg ik dit te lezen:


2. mijn huisgenoot heeft schulden en nu wordt er gedreigd met beslag op mijn goederen. kan ik dat voorkomen?

het uitgangspunt is dat een deurwaarder bij een beslag op roerende zaken geen beslag mag leggen op zaken die niet van de schuldenaar zijn. in veel gevallen is het voor de gerechtsdeurwaarder echter niet duidelijk aan wie de verschillende zaken toebehoren. de deurwaarder mag in dit geval uitgaan van de wet. hierin staat dat de bezitter van een goed wordt vermoed de rechthebbende te zijn (artikel 119 van boek 3 van het burgerlijk wetboek). indien beslag op uw goederen wordt aangezegd, is het verstandig contact op te nemen met het gerechtsdeurwaarderskantoor voordat de beslaglegging plaatsvindt.

nu wil ik best bellen met dit bedrijf alleen zou ik graag even wat geruster gesteld worden op het volgende feit of ik niet moet gaan zorgen dat er duidelijk wordt welke spullen van de medebewoners zijn, en wat van de partij met de schuld. er gaat nu namelijk een weekend overheen en zelf kan ik pas maandag bellen.