Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jan Knoester - 29-07-2016 12:04:16
Huishouden & Energie

Netbeheer en nog geen eigenaar

Ik ben sinds 1 februari 2016 eigenaar van een appartement. op 1 februari is de sleuteloverdracht geweest en is de akte gepasseerd.

nu krijg ik een brief van liander dat de oude eigenaar het energiecontract per 19 janauari al heeft opgezegd en ze graag nog de kosten van netbeheer over die 12 dagen willen incasseren. alleen niet als ik een kopie van mijn koopakte stuur en een document waaruit de meterstanden op1 februari blijken.

dat laatste formele document heb ik nergen en een koopovereenkomst sturen vind ik veel te ver gaan. bovendien is liander de partij die hier iets beweert, namelijk dat ik als nieuwe eigenaar daarvoor verantwoordelijk ben, en is het toch zo dat zij dan ook maar dat moeten bewijzen.

tenslotte lijkt het mij dat ze het allemaal ook wel uit administraties kunnen halen cq. kunnen opvragen bij de bewuste energieleverancier.

kan dit zomaar?

jan