Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 20-08-2016 13:33:27
Geldzaken & Recht

Mag iemand zichzelf als erfgenaam benoemen?

een alleenstaande oudere dame zonder kinderen is mentaal en fisiek zwak en zit in een zorginstelling.
de oorspronkelijke thuiszorg doet nu de was en administratie nog. de man van de thuiszorg is nu bezig het huis van de dame te verkopen.
de dame weet van niets, maar het interesseert haar ook niet meer.
ik vermoed dat die man nu alles, vermogen, boedel en huis inpikt. hij is opeens zzper geworden en heeft het huis verkoopklaar gemaakt, dit mogelijk tegen enorme kosten.
als het huis verkocht is, zal hij de opbrengst met de gemaakte kosten kunnen verrekenen en zo het hele vermogen van de dame kunnen inpikken. dit is een veronderstelling van mij die mij erg waarschijnlijk lijkt. ik kan me dus vergissen!


de dame heeft haar bankpas af moeten geven aan de thuiszorg-medewerkster "omdat die alles regelt" en heeft totaal geen geld ter beschikking.
aanvankelijk had ik geen argwaan en ik had zelfs interesse in het huis.


ik zei tegen de makelaar, die het huis verkoopt, dat de dame van niets weet. hij werd erg kwaad en vond het zeer onbeschoft van mij dat ik die dame daarop aangesproken had. vanaf dat moment begon ik eraan te twijfelen dat alles wel volgens de regels gebeurt.


dit alles vond in april plaats en ik heb verder geen contact meer gehad met de dame, maar vraag me af of dit allemaal zo makkelijk kan. 
mijn vraag is dus: mag iemand "zomaar" de hele financiën, boedel, huis, auto e.d gaan regelen voor iemand die zelf niet meer in staat is om dat zelf te doen en mogelijk zo haar hele vermogen "in te pikken"?