Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lawandorder - 26-08-2016 11:47:21
Geldzaken & Recht

Onterfd, maar wel legaat








mijn moeder is in 2004 overleden. onlangs is mijn vader overleden. ik heb nog 1 zus.

in het testament staat dat ik onterfd ben. ik ben wel benoemd als een legaat, nl:

"ik legateer aan mijn zoon een bedrag in contanten gelijk aan zijn erfdeel in het zuiver saldo van mijn nalatenschap, welk erfdeel hij zou hebben gekregen indien hij mijn erfgenaam tezamen met mijn hierna te noemen dochter zou zijn geweest (in alle gevallen, ook indien mijn dochter is vooroverleden, de helft). dit legaat vervalt indien mijn zoon is vooroverleden."

wanneer ik het aanvaard, zoals het hierboven staat beschreven, bestaat de kans dan dat ik voor eventuele schulden moet opdraaien wanneer het zuiver saldo negatief is?

omdat er ook gesproken wordt over "...welk erfdeel hij zou hebben gekregen indien hij mijn erfgenaam tezamen met mijn hierna te noemen dochter zou zijn geweest..." dus ook als de schulden hoger zijn dan de bezittingen?