Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcvhulst
marcvhulst - 28-08-2016 03:07:42
Elektronica & TV

Apps gebruiken op een smart tv

Al sinds enige tijd lig ik in de clinch met de nos over hun app op mijn smart tv van samsung. ik kan bijvoorbeeld wel kijken naar uitzendingen die al zijn geweest (journaal,  jeugdjournaal en sport) maar wanneer het gaat om live streams dan stopt dit zomaar al na ongeveer 15 tot 20 seconden.

het vreemde aan dit verhaal is dat dit precies heeft plaatsgevonden toen ik ben overgestapt van ziggo naar kpn glasvezel (nu zo'n 2 maanden geleden). op zich zou dat er niets mee te maken hoeven hebben behalve als je van de nos bent dan grijp je alles aan om maar te zorgen dat de vragensteller (en in dit geval klager) het ergens anders gaat zoeken.

zo zou mijn tv, die ik in 2012 heb gekocht, te oud zijn voor hun apps, en dat de fabrikant, samsung dus, de firmware niet meer update en dat klopt helemaal niet want bijna iedere dag krijg ik wel een update voor de smart tv functie op mijn scherm te zien en nog geregeld krijg ik updates voor de tv binnen.
toen ik de nos hiermee confronteerde bleken ze daar niet blij mee te zijn want sindsdien zegt de nos er niets meer over.

samsung heeft inmiddels vast kunnen stellen, na dat ze op afstand mijn tv hadden onderzocht, dat dit probleem wel degelijk bij de nos lag mede omdat de laatste update van de nos app uit 2013 stamt. ook hiervan wil de nos niets weten.

gelukkig kan ik op mijn tv wel kijken naar de apps van de npo, kijk, rtlxl en youtube maar helaas niet die van de nos en die heb ik tijdens de olympische spelen best wel gemist want kijken via mobiel, tablet of laptop is toch anders dan kijken naar een mooi groot scherm. 

ik overweeg daarom ook, wanneer ik weer een nieuwe tv ga kopen, er nooit meer een te kopen met smart tv.....geeft alleen maar ergernis!

misschien dat een van jullie nog een idee heeft? alvast bedankt!