Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

RK
RKoster - 22-09-2016 09:02:37
Garantie & Verzekeringen

Verzekering automatisch omgezet met hoofdzakelijk nadelen

Bij het nationaal spaarfonds heb ik al jaren een doorlopende reisverzekering. in een recente brief van hen staat dat ze de doorlopende reisverzekering voor me hebben overgesloten naar een ohra schadeverzekering.
als ik niet reageer wordt de verzekering automatisch overgezet.

wat daarbij vermeldt staat is dat de dekking minder wordt. onder andere de aaneengesloten reisdagen gaan van 365 naar 45 en de wintersportdekking komt volledig te vervallen.
wat hierbij niet wordt vermeldt is dat het als nieuw contract wordt gezien (met een minimale duur van 12 maanden!) en dat de premie flink omhoog gaat.

is dit wettelijk wel toegestaan, een automatische overzetting met minder dekking maar meer premie, zonder dat ik daar expliciet toestemming voor geef?