Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Z.
Z. Stampot - 01-10-2016 21:54:47
Geldzaken & Recht

Is er een manier om het AOW-gat (missen 15 jr) op te vullen?

Beste kassa,

mijn schoonouders zijn rond hun 30e vanuit polen naar nederland gemigreerd. hierdoor missen ze 15 jaar in de opbouw van hun aow. 
daarnaast zijn ze uiteraard ook pas later gestart met het opbouwen van pensioen. 
intussen komt de pensioenleeftijd dichterbij. straks zullen ze bar weinig per maand aan inkomen hebben. 
ze zijn daarnaast wat ze noemen 'scheefhuurders' dus verdienen momenteel te veel om in aanmerking te komen voor toeslagen en subsidies maar te weinig om voor een goedkopere woning in aanmerking te komen. nu is dat nog te doen, maar met een 70% aow en een mager pensioen zijn straks de vaste lasten al bijna meer dan wat er binnenkomt. kortom, een schrijnende situatie, waarvan ik hoop dat er een oplossing voor is.
ik vraag me namelijk ook af of er geen duizenden andere nederlandse mensen zijn die op latere leeftijd hiernaartoe zijn gekomen en dus ook met een groot probleem in de toekomst zitten. 

ik zie uw reactie graag tegemoet.

met vriendelijke groet,

cindy