Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Je
Jensnl - 12-10-2016 21:02:28
Geldzaken & Recht

Mag ING nog boeterente berekenen bij verkoop huis?

We hebben ons huis verkocht in utrecht. op de hypotheek van 10 jaar zit nog een looptijd van 14 maanden. er stond een boeteclausule in bij verkoop voorafgaande aan deze 10 jaar.

vanaf 14 juli 2016 is toch echter een europese richtlijn van kracht die dit verbiedt? https://www.eigenhuis.nl/hypotheken/europese-hypothekenrichtlijn" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/hypotheken/europese-hypothekenrichtlijn

in de brief rept ing niet van een boetebeding maar heeft men het over 'vervroegde aflossing'. als je de brief leest dan lijkt het net of we aan het oversluiten zijn terwijl het huis toch echt verkopen.

vr groet
jens

aanvullende info:

http://www.bnr.nl/nieuws/economie/10309411/vervroegd-hypotheek-aflossen-niet-meer-beboe" target="_blank">hoogleraar woningmarkt peter boelhouwer vraagt zich af wat dit betekent voor bestaande hypotheken.

nico stolwijk van veh stelt: "http://www.nu.nl/economie-achtergrond/4304924/hebben-we-europese-hypothekenrichtlijn.html?redirect=1" target="_blank">sommige geldverstrekkers gaan de nieuwe boeteregels ook hanteren bij bestaande hypotheken".