Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Mar123 - 24-10-2016 18:27:16
Garantie & Verzekeringen

Matrassen kapot na garantieperiode door productiefout


in 2010 heb ik twee dure matrassen gekocht (die nu als een van de beste(?) getest is door de consumentenbond) bij living comfort. de energie+ matrassen. garantie is/was vijf jaar.
in beide matrassen zitten nu twee scheuren van ruim 1 meter. toen ik de matrassen kocht is mij door de verkoper verzekerd dat deze matrassen min. 10 jaar probleemloos moesten meegaan en dat het ligcomfort min. zou verminderen in deze periode. deze info stond ook op de website.
na mailwisseling heeft het bedrijf toegegeven dat ik de pech heb dat ik destijds matrassen heb gekocht met een productiefout.
volgens mij is het bedrijf (consumentenrecht?) wettelijk verplicht om gratis te repareren of om gratis een nieuw vervangend product te leveren als er sprake is van een productiefout na de garantieperiode.
het bedrijf wil niet vervangen maar repareren. hier heb ik geen vertrouwen in want de toplaag van traagschuim lijkt poreus.
een andere optie is dat ik 300 euro betaal voor andere matrassen wat ik niet terecht vind omdat de matrassen helemaal niet voldoen aan de toegezegde levensverwachting én omdat de matrassen niet door mijn schuld kapot zijn gegaan maar door een productiefout van het bedrijf.
ik heb nu 'onder protest' ingestemd met reparatie onder voorwaarde dat ik verder ga uitzoeken of er volgens het consumentrecht gehandeld wordt. vorige week kreeg ik hierop een mail dat de reparateur vorige week zou bellen voor het maken van een afspraak maar helaas....het blijft stil....
ik zou graag willen weten wat wettelijk gezien mijn rechten zijn.