Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Klaver4
Klaver4 - 18-11-2016 08:17:27
Geldzaken & Recht

WSNP, Samenwonen maar hoe zit de zorgverzekering

aanvraag voor proefberekening wsnp-er en vriendin gedaan bij bewindvoerder.


 


aangezien de tijd een beetje dringt (lees: keuze zorgverzekeraar) en er niet veel terug te vinden is op welke webste dan ook de vraag.


 


wsnp-er heeft een eigen zorgverzekering van iets in de 150 euro (los van feit dat het iets hoger zal worden in 2017). nu is de vraag voorgelegd bij de bewindvoerder om een proefberekeing te maken als we gaan samenwonen zonder samenlevingscontract om enige verkeerde verstrengeling te voorkomen zodat vriendin ongewenst betrokken raakt in de wsnp-er zijn ellende.


 


nu heeft de vriendin ook een zorgverzekering (ook nu iets van in de 150 euro) bij een andere maatschappij en moet overstappen wegens de beugel van haar minderjarige dochter.


dat overstappen moet dus nu in november of december gebeuren (voordat 2017 begint).


 


vragenpakket ligt in ieder geval mbt inkomstenberekening voor nieuwe vtlb bij samenwonen op kantoor bewindvoerder.


 


omdat de tijd dringt is de vraag of zonder dat de wsnp-er en de vriendin niet op 1 polis kunnen. bedrag is dan per slot van rekening ook lager want of je nu 2x 150 per maand betaald of er is 1 polis van in de 150 euro voor 2 volwassene en 1 kind (laatste is door minderjarigheid op polis vriendin gratis meeverzekerd)


 


lijkt mij dat er inderdaad 1 polis mogelijk moet zijn (op de boedelrekening kan er 150 euro meer "gespaard" worden). probleem is echter dat zodra de één voor de ander meebetaald in dergelijke lasten (woonlasten worden netjes gedeeld wat ook positief is voor boedelrekening) de kans is dat buiten woonlasten om verzekeiringen de vriendin (schuldenvrij) kwetsbaar maken.


 


iemand enige ervaring hiermee of advies. vraag ligt al bij bewindvoering, maar nog geen antwoord.