Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marimelda - 08-12-2016 22:06:04
Huishouden & Energie

Zwarte vliegjes in de doucheruimte? Waar komen ze vandaan?

De kleine gevleugelde rakkertjes komen af en toe weer terug. er zit een grappig aspect aan deze vliegjes: eerste waren ze klein. later had ik grotere exemplaren, toen een tijdje weer geen last en nu heb ik ze weer in geminimaliseerde afmetingen. maar waar ze nou precies vandaan komen is mij een raadsel. wellicht heeft het met het vochtgehalte van de doucheruimte te maken. er zit een wastafel en een toilet in deze ruimte.
ik heb wel ventilatie bovenin, maar dat is minimaal. er zit geen raam in de doucheruimte, wel een radiator boven de deur naar de gang bij het toilet.
voorheen had ik de verwarming nooit aan en degene die onder mij woonde stookte warm genoeg. ik had altijd warme voeten in de douche, zomer en winter. nu heb ik andere mensen beneden mij wonen en die stoken heel laag en dat merk ik aan de vloer van de doucheruimte. dus twee of drie jaar geleden begon dat gedoe met die vliegjes.
mijn eigen oplossing is: de verwarming aanzetten, maar misschien ook laag blijven stoken daar. kost misschien wat extra gas.
verder natuurlijk, de doucheruimte goed drogen na het douchen en dat heb ik te lang laten sloffen de laatste paar jaar.door persoonlijke omstandigheden.
toch vraag ik me af, waar komen deze vliegjes dan vandaan? hoe ontstaan ze en waarom zoeken ze deze ruimte uit? ze lijken op fruitvliegjes. dus ik koop zelf bij voorbaat geen shampoo, zeep of douchegel met fruitgeur. ik denk altijd dat er dan dergelijke vliegjes of wespen op af zullen komen. misschien een rare gedachte, maar misschien ook wel een logische gedachte.