Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mc
mcg - 29-12-2016 00:53:00
Geldzaken & Recht

VVE en inboedel wijzen al een jaar naar elkaar, helemaal hopeloos

alvast bedankt voor de tijd te nemen voor het lezen en reageren! waardeer het zeer! 


 


wij hebben vorig jaar september ons eerste appartementje gekocht wat onder een vve valt. 


in het appartement is de slaapgedeelte beneden en de woonkamer/keuken boven.

1. in januari op een zaterdag werden wij wakker met een lekkage boven onze slaapbank (hebben een half jaar boven geslapen ivm vervanging radiatoren in slaapkamer door vve). wat bleek, de ruimte bovenons is het ketelhuis/cv ruimte. zeer vervelend aangezien wij daardoor ergens anders moesten verblijven en onze nieuwe slaapbank en kleed drijfnat is geworden. wij hebben toen meteen contact opgenomen met onze vve die na 2 dagen aan gaf dat het probleem opgelost zou zijn. 


2. een maand later was het weer zo ver, wakker worden met druppels uit het plafond. wij hebben meteen de vve gebeld waardoor er 2 controleurs'/handige mannetjes werden gestuurd en er werd geconstateerd dat het aan de boilers lag in het ketelhuis boven onze woonkamer. de leidingen waren niet aangesloten op de afvoer waardoor als de boilers overliepen het water op de grond kwam en door de grond zakte naar onze woonkamer! 2 controleurs' van de vve hebben toen mondeling verteld een tussentijdse oplossing gemaakt te hebben en hebben dit wederom aangegeven aan hun baas dat het gemaakt moest worden. dit mochten ze niet doen aangezien er een echte monteur moest komen.

3. echter is dit niet gebeurd, in mei was het weer raak! aangezien wij toen eindelijk in de slaapkamer sliepen merkte wij de lekkage niet optijd op en is heel de woonkamer wederom nat geworden. weer bellen weer de 2 controleurs. nadat de 2 controleurs weer kwamen kijken vertelde ze ons dat het nogsteeds niet was gemaakt ondanks dat we het meerdere keren hebben aangegeven. ze vertelde ons zelfs dat er wel een monteur was gekomen maar deze dacht dat de tussentijdse oplossing het probleem was dus hij had die weg gehaald waardoor het weer is gaan lekken op de grond. wat waar is weten we natuurlijk niet. weer hebben we melding gemaakt bij de vve. onze bank begon toen al een beetje zuur te ruiken.

4. de 4de keer lekkage in onze woonkamer was begin juni, alles wederom nat met een enorme vieze zure geur. ik heb 's ochtends meteen naar de vve gebeld die aangaf iemand te sturen. in de namiddag lekte het nogsteeds en heb ik contact gezocht met de 2 controleurs, bleek dat de vve hun nog helemaal niet had gecontact.. zit je dan de gehele dag hopeloos in een stinkende lekkende woonkamer. blijkbaar was het geduld ook op van de controleurs en hebben ze die dag goedkeuring gehad van de vve om zelf de pijpen aan te leggen. 

door de 4 lekkages zijn onze meubels (bank en kleed) enorm zuur gaan ruiken en hebben we gele vlekken in het plafond. we hebben meerdere dingen geprobeerd om de geur eruit te krijgen maar dit is helaas niet te doen. ik heb de vve gebeld dat dit een schade is die door hun voorkomen kon worden als ze het meteen hadden gemaakt met een paar buizen aanleggen en ik mijn nieuwe bank en kleed vergoed wil hebben (600,-) en verf vergoed wil hebben om het plafond opnieuw te witten (nogsteeds gehele vlekken). 

wie moet het nou vergoeden?:


de vve wijst al een half jaar naar onze inboedelverzekering en antwoord amper op mailtjes en wimpelt ons al helemaal af per telefoon 'we nemen nog contact met u op'... not. onze inboedelverzekering geeft aan dat dit een schade is die voorkomen kon worden en de vve in gebreken is gebleven dus dat hun het niet vergoeden. ik heb van beide partijen dit via de mail zwart wit. nu heb ik ook een maand geleden de verzekering van de vve zelf gemaild maar deze antwoord niet terug. 

wat nu?! het is misschien niet veel geld maar voor ons wel helaas.

de vve geeft aan geen geld in de pot te hebben aangezien ze het gebouw 2 jaar geleden hebben overgenomen met veel schuld dus dat deze eerst moet worden afbetaald.
- ik heb de vve voorstelt een half jaar geen service kosten te betalen zodat wij nieuwe meubels kunnen kopen, word hopeloos van de zure lucht. 
kan ik de service kosten een half jaar niet betalen of krijg ik dan problemen? 
- ik heb de vve en de inboedelverzekering aangegeven dat ik er klaar mee ben dus ga aankaarten ergens anders. beide geven geen krimp. 

alvast bedankt!

--------
niet van belang denk ik maar ook vervelend en misschien goed omt te weten hoe het zit met deze vve:
we meer problemen met de vve maar dit komt door achterstallig onderhoud van de vorige vve, zoals:
- we kunnen door het hout van onze kozijnen heen prikken, helemaal verrot en dus extra stoken in de winter. sommige buren kunnen zelf naar buiten kijken. onze vve geeft aan eerst schulden te moeten afbetalen van de vorige vve en dat dan pas nieuwe kozijnen geplaatst kunnen worden. 


- de glazen achterdeur van het gebouw is al een jaar stuk, iedereen heeft 50,- euro extra gestort om deze deur te laten maken maar dit is nogsteeds een houten plaat. onder de eerste verdieping zit een bakkerij en groenteman waarvan de plafonds zijn doorgezakt, de vve geeft aan dat de 50,- hiernaartoe is gegaan maar de winkels zeggen tegen ons dat ze alles zelf hebben moeten betalen om te maken.. 


- de voordeur van ons appartement is helemaal krom wij zijn er in het begin achtergekomen dat deze is ingetrapt door de politie aangezien er drugs werd gehouden in ons appartement..  wij hebben in het begin aangegeven dat de vve de voordeur nog moest vervangen aangezien dit in dezelfde stijl moet blijven als de rest van het gebouw (volgens hun). de vve gaf aan dat wij zelf de deur moesten vervangen maar wel bij een bepaalde deurbedrijf.. die goudgeld kost. we hebben het nu maar opgelost met geen deurkruk, wrikken en inbraakstrips. 
- de mensen op de 1ste etage hebben tuintjes op een garagedek waarvan de omheinde hekjes helemaal uit elkaar zijn gevallen, de helft mist, gaten hebben en opnieuw geverfd moet worden. in februari werd dit aangekaart bij een vergadering met de vve maar toen werd er gezegd dat het dezelfde stijl moest blijven dus dat er niets mocht gebeuren of iedereen moet zijn hekwerk aanpassen. er zitten altijd mensen tussen die kapotte hekjes niet uitmaken of hier het geld niet voor hebben. want dit betaald de vve wederom niet.

.. het lijkt nu een krot appartement door dit verhaal maar we zijn meer dingen tegen gekomen die we allemaal hebben opgeknapt en we wonen er met plezier maar een blijvende zure lucht in ons woonwerk kamer word ik toch wel erg triest, boos, hopeloos.. 

dus vragen:
- wat nu met vergoeding?
- ik vraag mij ook af of het misschien raar is om de gemeente te contacten over het gehele gebouw? dit is een gebouw midden in de stad. de gemeente is van alles aan het opknappen en ik snap niet waarom ze niet inspringen bij dit gebouw. aangezien onze vve nonactief is denk ik dat ze de gemeente helemaal niet hebben gecontact met de vraag om te helpen..
- is er een opper vve cooperatie die we kunnen contacten.. 
- ... andere tips?! 

het is zeer jammer om te zien dat je betaald per maand en je ziet op de eindrekening dat de vve gewoon dik betaald krijgt om alles te 'regelen' terwijl ik het gevoel heb dat er niets word geregeld. 

we hebben trouwens alles zwart op wit met foto's...