Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Tu
Tuma - 13-03-2017 21:02:10
Vrije tijd & Tuin

Puin in voortuin huurhuis

beste forum-leden,


 


sinds een maand heb ik een huurhuis, aangezien het deze week mooi weer is ben ik begonnen met de tuin. het huurhuis is twee jaar geleden gebouwd, echter hebben de vorige bewoners (bijna) niets aan de tuin gedaan.


 


toen ik vandaag ben begonnen, kwam ik erachter dat in overgrote delen van de tuin puin en bouwresten zit. zodra de schop in de grond gaat hoor je het al rotsooi en schuren langs de schop.


 


natuurlijk heb ik contact opgenomen met de partij die mij het huis verhuurt. deze geeft aan wel de grond af te willen voeren maar afgraven en/of verwijderen willen ze niets van weten.


 


echter ben ik niet de enige hier in de staart die hier last van heeft (gehad). meerdere mensen hebben het zelf verwijderd en hier liepen de kosten hoog op verschillend van € 500 tot € 970 euro.


 


de kosten vind ik nogal hoog om het ‘zelf’ te verwijderen en heb ik de mogelijkheid om dit zelf te doen. in mijn huurovereenkomst staan dat ik de tuin moet ‘onderhouden’ en dat het er aantoonbaar moet uitzien. maar als er puinreten in mijn tuin zitten, wat kan ik hier dan aan doen? het moet toch niet zo zijn dat ik als huurder hiervoor moet opdraaien?


 


zijn er mensen die hier ook problemen mee hebben gehad en/of weten wat mijn rechten hierin zijn? 


 


alvast bedankt voor het antwoorden.