Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

XL
XLisan - 31-03-2017 10:47:07
Geldzaken & Recht

Tegenpartij meldt schade niet

goedemorgen, 


 


4,5 maand geleden ben ik (als voetganger) aangereden door een auto. de automobilist heeft op dat moment zijn auto verzekeraar gebeld en het gemeldt. ondertussen had ik de rekening van mijn eigen risico á €385,- betaald in de veronderstelling dit terug te krijgen van de tegenpartij (welke schuldig is). inmiddels zijn we dus 4,5 maand verder en heeft de tegenpartij nog steeds het schadeformulier niet gemeld bij zijn verzekeraar. hierdoor kan er geen dossier worden doorgestuurd naar letselschade en krijg ik mijn geld dus niet. ook worden de andere rekeningen (van de fysio e.d.) niet betaald. 


 


ik heb mijn rechtsbijstand ingeschakeld maar zij kunnen op dit moment ook niet veel meer dan wachten. 14 maart is de tegenpartij door zijn verzekeraar verzocht de schade te melden en dit is niet gebeurd. nu zal er een rappel worden verzonden en neemt de rechtsbijstand over 2 weken weer contact op, mocht er niets gemeld zijn. 


 


ik ben het wachten zó beu. kan ik verder nog iets doen? is er een wettelijk termijn voor het melden? en wat als hij het weigert te melden..? 


pff. 


 


groet en alvast bedankt, 


lisan