Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mv
Mvloon - 20-04-2017 13:24:17
Auto & Vervoer

Waarborgfonds autoschade zonder dader

Ik heb een vraag. twee weken geleden bleek mijn auto behoorlijk beschadigd te zijn door een voorbijganger. een enorme kras van links naar rechts tot gevolg. schade 800 euro. voor mij is onduidelijk hoe deze kras is ontstaan. ik weet wel dat de kras opzettelijk op mijn auto is gezet en geen ongeluk was. 

een collega vertelde me dat schade door een onbekende dader vergoed kan worden door het waarborgfonds. nu heb ik zelf wat onderzoek gedaan, en overal zie ik in artikelen staan dat vergoeding via het waarborgfonds alleen mogelijk is wanneer de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. anders verloopt vergoeding https://www.promovendum.nl/blog/schade-aan-auto-dader-onbekend-waarborgfonds-versus-autoverzekering" target="_blank">niet via het waarborgfonds, maar alleen via een allrisk autoverzekering. (en die heb ik niet!) uiteraard heb ik ook navraag gedaan bij het waarborgfonds zelf, en zij bevestigen dit. toch krijg ik van mensen om me heen te horen dat zij kleine krassen met een scherp voorwerp wél vergoed krijgen. zijn hier meer mensen met deze ervaring? heeft het zin om de schade toch in te dienen bij het waarborgfonds?