Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

J
J Benard - 26-05-2017 17:55:25
Geldzaken & Recht

Annuleringsvergoeding ivm, verliezen baan

Wat te doen als ik volgens de huidige voorwaarden van mijn doorlopende annuleringsverzekering wel de kosten voor annulering vergoed hoor te krijgen maar dat de verzekeraar zich beroept op oude voorwaarden die subtiel verschillen van de huidige en die online ook niet meer te vinden zijn? zie mijn uitgebreide verhaal hieronder:

ik heb een half jaar geleden een retourvlucht voor 2 personen naar venetië geboekt maar een paar weken geleden werd mijn contract onverwacht niet verlengd. nu komt een dergelijke stedentrip dan ook financiëel op een vervelend moment. ik kreeg echter te horen dat dit niet onder de annuleringsvoorwaarden (doorlopende annuleringsverzekering interpolis) viel en ik dus niets vergoed kreeg. ik heb een jaarcontract en heb gedurende het jaar te horen gekregen dat ze graag met me verder wilden maar vanwege tegenvallende bedrijfsresultaten werd mijn contract toch niet verlengd.

de reden dat ik geen vergoeding krijg is dat ik wel een vergoeding krijg volgens de nieuwe voorwaarden maar dat deze nieuwe voorwaarden niet voor mij gelden. de nieuwe voorwaarden zijn ingegaan op 20 april en ze gaan voor mij vanaf 3 juli gelden omdat dat mijn afsluitdatum was voor de huidige annuleringsverzekering. in de voorwaarden van mijn huidige annuleringsverzekering staat dat ik de vergoeding krijg als ik mijn baan verlies door een gedeeltelijke of gehele sluiting van het bedrijf waar ik werk.

in de polisvoorwaarden staat letterlijk:

wanneer is schade verzekerd?
een verzekerde heeft een baan gekregen.
• voor minimaal 6 maanden. – en minimaal 20 uur per week.
• de verzekerde was werkloos zonder dat hij dat wilde. – en verzekerde kreeg een uitkering.
• de verzekerde moet op zijn werk zijn in de tijd dat hij de reis zou maken.
een verzekerde wordt onverwachts ontslagen.
• de verzekerde wilde dat niet.
• het was niet zijn schuld.
• het ontslag was niet gepland of vooraf afgesproken.
• de verzekerde heeft minimaal 6 maanden bij die werkgever gewerkt.

ik vind dit een erg vreemde zaak. de polisvoorwaarden worden wel veranderd en er wordt geadverteerd met dat de annuleringsverzekering ook geldt als ik onverwacht mijn baan verlies. dit geldt echter niet voor mij omdat ik nog 2 maanden met de oude voorwaarden moet doen. ik kan deze oude voorwaarden online ook nergens meer vinden. het lijkt wel alsof de spelregels tijdens het spel veranderd worden en ik me daar niet aan mag houden. dit terwijl ik al vanaf het moment dat ik ben getrouwd (2011) de doorlopende annuleringsverzekering heb lopen bij interpolis en deze ieder jaar (automatisch) verlengd wordt.

het lijkt nu wel een beetje david tegen goliath. mijn vraag is dan ook: wat kan/moet ik nu doen?