Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fl
Flatkoud - 14-07-2017 11:02:19
Auto & Vervoer

Auto van rechts voorrang verlenen, sta stil, fietser achterop, disculperende stilstand

Titel omschrijft feitelijk de situatie al. nog kort uitgelegd:

rij in woonwijk

wil rechtsaf slaan

van rechts komt auto, ik stop.

fietser ingehaald daarvoor, fietser klapt achterop mij, ik sta ongeveer 5sec> stil (omdat de andere auto van rechts de fietser hard ziet aankomen fietsen en niet weet of de fietser hun wel ziet stopt zij ook, vandaar mijn lange stilstand. voor het aanremmen keek ik btw in mijn achteruitkijkspiegel en zag de fietser op geruime afstan).

verzekeraar van fietser gooit het opĀ disculperende stilstand, ik had minimaal 10-15sec moeten stilstaan.

kan de verzekeraar het puur hierop gooien? immers ik moest stil staan omdat de andere auto van rechts kwam. uit getuigenis van de andere auto blijkt ook dat de fietser alleen op hun aan letten was en niet op mij. daarnaast heeft de fietser een valse en onvolledige verklaring afgeled (is aantoonbaar, bv reed met 1 hand aan het stuur en de andere hand en kleine fietsje achterop. klein fietse staat op de foto, sprekt hier niet over. daarnaast spreekt de fietser van 1/100ste van seconden reactietijd, wat met die snelheid niet kan want dan zou hij reeds op mijn bumper zitten bij het aanremmen en dan was de impact er niet cq. minder schade)