Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
straight - 26-07-2017 12:32:16
Elektronica & TV

Geen combinatie Ziggo met decoder Humax

Ik ben in het bezit van een ziggo decoder dcr7111 van het merk pace. hier zit een upc kaartje in, aangezien ik in een upcziggo gebied woon. nu heb ik sinds 2 weken een humax decoder, maar kan met het upc kaartje alleen ned. 1, 2 en 3 in hd kijken. doordat het kaartje 'gepind' moet worden  heb  ik ziggo klantenservice gebeld en daar wordt mij gezegd dat ze me geen ziggo kaartje toesturen. er werd mij gezegd dat ik dan maar geen humax decoder moet kopen. ik heb daarna een klacht ingediend bij ziggo klantenservice en hun reactie is als volgt
 
beste meneer, mevrouw
dat zal een teleurstelling voor je geweest zijn. echter klopt de informatie die je van mijn collega wel.
de smartcard en pace mediabox die je van ons in bruikleen hebt zijn aan elkaar gekoppeld. deze werken dus niet los van elkaar.
daarnaast woon jij in een gebied waar voorheen upc de provider was. binnen deze gebieden werken de humax niet. dus ook al zou je daar een smartcard voor hebben, dan nog gaat hij niet werken.
binnen ziggo word er alleen nog gewerkt met een bruikleen constructie. dit betekend dat je voor een bedrag per maand een extra mediabox kunt toevoegen aan je abonnement. gekochte smartcards worden al een langere periode niet meer geactiveerd.
mvrgr

toch schijnt het wel te kunnen als je op diverse websites kijkt om in een upcziggo gebied deze decoder te gebruiken. ik heb humax gebeld. zij hebben diverse malen aangegeven, ook naar ziggo toe, dat het wel mogelijk is. maar ziggo wil niet (wie had wat anders verwacht).