Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sc
Scumbo - 03-08-2017 13:36:34
Geldzaken & Recht

Verkocht product via Marktplaats nu defect

via marktplaats heb ik een topcraft afkortzaagje (14,5 jaar oud) verkocht voor 30 euro. nu een week later krijg ik het bericht dat de machine kapot is en dat hij het volledige bedrag terug wil hebben.

de situatie: ik bied aan op internet een zaagmachine met wat specificaties en foto's van de machine. de koper komt het product ophalen. bij het ophalen heeft hij de machine bekeken en getest (onderzoeksplicht). de machine had ik in de schuur opgesteld. ik heb de stekker in het stopcontact gestoken en de knop ingedrukt en op toeren weer losgelaten (laten we zeggen een seconde of 2). op dat moment gaf de koper aan dat de machine stonk. inderdaad de machine gaf wel een geur af, maar eigenlijk nooit op gelet of verder gemerkt, omdat ik buiten de schuur mijn spullen zaag.


de koper vraag of hij de machine even mag laten draaien. daarop geef ik geen bezwaar en laat hem zelf de machine aanzetten. hij heeft de machine zo'n 10 seconden, wat meer of minder laten draaien. de geur die er af kwam werd minder. de koper twijfelde wat, maar heeft de machine toch gekocht en meegenomen.

nu ben ik van mening dat ik de machine zonder gebreken heb verkocht. ik wist niet dat de machine vreemd rook bij gebruik is mij nooit opgevallen, omdat ik zaag in de buitenlucht. de machine heeft geen jaren stilgestaan, paar dagen ervoor nog gebruikt met wat simpele latten. en de koper neemt hierbij zelf het risico en het besluit om het product in deze staat te kopen van mij.


daarnaast heb ik aangeboden coulant te zijn om hem 10 euro terug te geven en mij de machine dan maar terug te leveren.

de koper dreigt nu met rechtsbijstand. de koper zou reeds contact hebben gehad met das en die zou hebben gezegd dat ik als verkoper een 'ondeugdelijke transactie' heb gedaan. ik weet niet wat de defnitie hiervan moet zijn, maar ondeugdelijk lijkt mij dat ik wat verzwegen zou hebben? de machine werkte op het moment van de verkoop. de verkoper heeft het getest en is uiteindelijk met de geur akkoord gegaan. heeft niet afgedongen op het bedrag of verder onderhandeld.

het lijkt mij jammer voor de koper dat de machine met een week al stuk is, maar dit had mij ook kunnen gebeuren. dan had ik de machine ook niet meer kunnen verkopen. en ja, de machine is mogelijk 14 jaar oud als ik de stikker mocht geloven.

wat zou hij nu eigenlijk kunnen of waartoe ben ik tot verplicht?