Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jahen - 18-08-2017 19:58:02
Geldzaken & Recht

Overdracht Koophuis,

Wij hebben een huisje gekocht, en de overdracht zou plaats vinden op 2 augustus jl

de dag voor de overdracht vertelde de notaris dat de overdracht waarschijnlijk niet kon doorgaan,
omdat er een tweede hypotheek inschrijving bij het kadaster was en die niet zo snel doorgehaald kon worden,
omdat er eerst gekeken moest worden naar degene die een handtekening kon zetten daarvoor.

het bleek om een akte tegaan van een firma, die in 2004 al failliet was gegaan, het dossier is destijds gesloten maar voor doorhalen van de akte is destijds door de curator geen opdracht gegeven, vandaar dat dat nu moet gebeuren.

het huisje word door de sns bank verkocht, zij zijn niet bereid te betalen voor het doorhalen van de akte en het advocatenkantoor wil geld.
als we de sns bank bellen zeggen ze dat wij geen parij in de kwestie zijn en geven ons geen inlichtingen en ook van het advocatenkantoor worden we niets wijzer. 
we hebben bij het kadaster voor € 25,00 zelf de betreffende akte opgevraagd en die bleek in april 2000 te zijn gepasseerd. onder looptijd werd gezegd dat het 15 jaar is. is het dan niet zo dat als de akte verlopen is de inschrijving automatisch vervalt? kennelijk niet, maar dat zou wel logisch zijn.