Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Rw
Rwinio - 18-12-2017 01:21:06
Geldzaken & Recht

Huurwoning opleveren. Witten verplicht terwijl de muren bij ontvangst sleutel vanuit de bouw behangklaar/beton waren?

Onlangs is er een bezichtiging geweest op mijn oude huurwoning, precies op de dag dat ik aan het verhuizen was. ondanks dat toch alles nog aan kant gemaakt zodat het er tip top uitzag (voegen in de badkamer gepoetst, gedweild enz.). nu was het direct al duidelijk dat ze nergens voor willen betalen, bij alles wat ik ter overname aanbood werd direct geroepen "te duur". alles wat ik gratis voor ze achter wilde laten mocht dan wel weer blijven zitten (planken in berging, gordijnen e.d.). ruim  100 m2 meter strak afgewerkte laminaatvloer bood ik ter overname aan voor 400 euro, alleen de ondervloer was al 300 euro (duurder dan normaal ivm geluiddempend voor huurovereenkomst en warmte doorlatend materiaal geschikt voor vloerverwarming). goed dat vonden ze veelste duur natuurlijk en kwamen met het voorstel om van 1 kamer de vloer niet over te nemen, ik heb vervolgens de prijs met rekeningen onderbouwd en 300 gevraagd voor de vloer min die kamer, zou dan zelfs nog de ondervloer laten liggen in die kamer omdat ze die wel kunnen gebruiken. weer begonnen ze af te dingen naar 250 euro, ik heb hierop aangegeven dat over de prijs niet te onderhandelen valt. toen kreeg ik alleen terug, dan houdt het op. 

geen probleem, is uiteraard aan hen de keuze of ze de vloer overnemen. bij mij is alleen wel de gunfactor verdwenen voor de gratis spullen. ik heb dus aangegeven dat ik ook al deze spullen direct verwijder en het huis dus volledig leeg zal opleveren. kreeg daarop bericht dat ze alle muren wit willen hebben bij oplevering (paar hebben een kleurtje). waarschijnlijk dreigen ze hiermee op de hoop dat ik toch overstag ga met die vloer maar dat ga ik zeker niet doen. 

nu dan eindelijk mijn vraag:

in de algemene bepalingen staat dat ik het huurhuis met witte wanden moet opleveren zoals ze waren toen ik het huis betrad. nu wil het geval dat het nieuwbouw was en de wanden onbehandeld waren (behangklaar) en dus nog voorbehandeld moesten worden (van die grijze en roze blokken). 

iemand enig idee wat mijn rechten en plichten dan zijn? zou toch raar zijn dat ik ze allemaal heb moeten voorstrijken, plamuren en 2 keer heb moeten schilderen om het dekkend te krijgen en ze nu zelf mooi strak wit mag opleveren? 

let wel, het zijn de nieuwe bewoners die mij dit opleggen en ik heb eigenlijk weinig met ze te maken. maar voor het geval dat mijn huurbaas hierin mee gaat.