Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ju
Jur K - 25-02-2019 13:46:14
Geldzaken & Recht

Fout contractduur in jaarcontract ontdekt na 2 halfjaar verlengingen

Een collega van mij heeft vandaag te horen gekregen dat zijn halfjaar contract niet wordt verlengt. dit zag hij al een tijdje aankomen en had zich erop voorbereid. hij dacht tot mei te blijven werken, maar wordt ineens verteld dat zijn laatste dag in april is. 

hij was originaal aangenomen met een jaarcontract in mei van 2017. deze heeft hij ondertekent. deze is 2 keer stil verlengt met een duur van een halfjaar. deze heeft hij dus niet ondertekent. 

met deze gedachten is het normaal dat zijn einddatum valt op mei 2019, maar blijkbaar staat in zijn jaarcontract een foute einddatum van april 2018. de 2 verlengingen zijn gebaseert op deze fout en het laatste halfjaar contract eindigt nu op april 2019.

nu krijgt hij ineens veel minder uitkering als waar hij op rekende. 

heeft hij recht om die extra maand te blijven werken?