Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johans - 07-03-2020 21:56:51
Huishouden & Energie

Mijn energierekening omlaag als ik van het gas af ben?

op dit moment is 50% van mijn gasverbruik voor badwater en 50% voor het verwarmen van mijn huis. als ik mijn huis heel goed isoleer kan ik het gasverbruik voor verwarmen mogelijk halveren. met een warmtepomp kan ik vervolgens mijn huis verwarmen, maar dat kost aan electriciteit bijna even veel als met gas, omdat electriciteit 3x duurder is dan gas. en dan moet ik nog steeds de resterend 50% gasverbruik voor het verwarmen van badwater vervangen door electrisch verwarmen van mijn badwater. water verwarmen tot een temperatuur van 55 graden gaat niet best met een warmtepomp, omdat het rendement erg laag is. het netto resultaat is dat mijn gasrekening naar nul gaat, maar mijn electriciteitsrekening gaat flink naar omhoog, omdat voor het badwater-deel de rekening 3x zo hoog wordt.


ik zie dus mijn energierekening stijgen en kan mijn investeringen van € 50.000 niet terug verdienen. ik krijg alleen maar een nog hogere energierekening.


volgens mij worden er alleen maar halve waarheden verteld. of zie ik het verkeerd?