Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jos31071979
Jos31071979 - 12-12-2020 19:47:00
Geldzaken & Recht

OZB

Geachte heer/mevrouw,

ik las van de week een artikel in het blad van vereniging eigen huis (veh) dat zij een petitie is gestart tegen de verhoging van de ozb, afvalstoffen- en rioolheffingen. deze petitie zou volgens veh 135.000 handtekeningen hebben opgeleverd en deze zijn aangeboden aan het desbetreffende ministerie. 
wat schetst mijn verbazing, ik zie een paar dagen later een bericht dat de ozb, afvalstoffen- en rioolheffingen met een enorm percentage zullen gaan stijgen. ik woon zelf in een gemeente wat behoorlijk afhankelijk is van toeristenbelasting maar door de coronacrisis is deze inkomstenbron weggevallen. 

ik vraag mij terdege af waarom de burger voor iets op moet draaien waar deze niet om heeft gevraagd.
daarbij komt dat bij sommige gemeenten een dergelijk financieel beleid gevoerd wordt dat er nog maar heel weinig in kas zou zijn. 
moet ook daarvoor de burger opdraaien? als ik met mijn bedrijf een miscalculatie maak en ik kom een bepaald bedrag tekort kan ik ook geen factuur naar de gemeente sturen met de vraag of die maar "even" betaald kan worden. 

minister ollongren heeft aangegeven aan het eind van het jaar te besluiten of er extra compensatie gaat komen voor de door covid'19 getroffen gemeenten. ik ben van mening dat dit niets uit gaat maken want al komt er een compensatie dan zullen de meeste gemeenten de verhogingen toch doorvoeren omdat het in de ogen van de gemeente toch echt "nodig" zal zijn. daarmee is dan voor hun de kous af. 
bovendien houdt het toch ook wel een keer op met elke keer verhogen, want de portemonnee van de gemiddelde burger heeft ook een bodem toch?