Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sj
sj1986 - 02-06-2021 12:49:59
Geldzaken & Recht

Huur opzeggen na 25 jaar

hallo allen,

mijn moeder gaat binnenkort verhuizen uit een huurwoning waar zij 25 jaar heeft gewoond. mijn moeder heeft alle originele documenten nog inclusief een inspectierapport van de overname van de huurwoning van de vorige huurder. nu is de woning echter niet meer van de partij bij wie mijn moeder van origine is gaan huren, sterker nog het huis is al meermaals van eigenaar/verhuurder gewisseld. er is ten tijde van de wisselingen nooit een nieuwe huurovereenkomst ontvangen laat staan getekend.

een paar belangrijke punten:
 - bij de huidige verhuurdpartij in de online portal is niks terug te vinden behalve dat mijn moeder netjes de huur betaald (geen enkel document)
 - mijn moeder heeft de verhuurpartij gevraagd documenten beschikbaar te maken, helaas geen reactie of documenten
 - het inspectierapport is zo'n doordruk papier wat helaas niet of nauwelijks te lezen is...
 - aanpassingen die zijn gedaan zijn keurig aangevraagd bij de oude verhuur partij alleen is hier niet of nauwelijks documentatie van (overigens ook geen grootschalige dingen, denk aan douchegordijn verwijderen en cabine plaatsen, enkele kasten monteren aan de muur
 - het huis is prima (volgens richtlijnen verhuurder) onderhouden door mijn moeder en door verhuurpartij

het probleem: de oude huurovereenkomst geeft aan dat bij oplevering de woning moet worden opgeleverd zoals deze bij overname huur was. echter is dat behoorlijk onduidelijk... mijn moeder weet niet meer precies wat er wel of niet origineel was behalve dat het huis vreselijk vies was vanwege de vorige huurder. het inspectierapport (van 25 jaar terug) is niet in bezit van huidige verhuurpartij (althans niet beschikbaar gemaakt aan ons via de portal/mail/etc) en het doordrukpapiertje van mijn moeder is vrijwel onleesbaar. nu maken wij ons geheel niet druk over de status van de woning zelf gezien dat gewoon netjes is met hier en daar uiteraard de te verwachten slijtage na 25 jaar. het gaat om de blokhut en overkapping in de achtertuin die er reeds waren bij overname huur, beide zijn in goede staat door mijn moeder onderhouden omdat dit toentertijd werd gemeld door de toenmalige verhuurpartij dat dit door ons moest worden gedaan. nu ben ik al een paar dagen bezig om door alle papieren heen te gaan op zoek naar een stuk bewijs dat de blokhut en overkapping er al stonden maar kan deze niet vinden...


de huidige verhuurpartij heeft een soort draaiboek van hoe een woning moet worden opgeleverd bij het opzeggen van de huur en wij denken dan ook dat deze partij gaat eisen dat wij de woning vrijwel kaal moeten gaan opleveren (dus ook het verwijderen van de blokhut, overkapping, enz) ondanks dat de door mijn moeder getekende huurovereenkomst dat niet eist.
hoe werkt dit?

graag jullie input en bij voorbaat dank!