Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwavelmeisje - 16-09-2021 11:03:31
Garantie & Verzekeringen

Is het wettelijk toegestaan om een deel van de annuleringskosten te betalen?

Als hoofdboeker heb ik een accomodatie geboekt bij twee verschillende vakantieparken voor twee achtereenvolgende weken.
mijn reisgenoot is tevens mijn huisgenoot. helaas is mijn huis- en dus reisgenoot door corona ziek geworden en moesten wij conform de geldende richtlijnen de reis annuleren. ik moest ook in quarantaine. 

de vakantie is door mij geboekt en staat op mijn naam, en de annuleringsverzekering staat ook op mijn naam. maar nu weigert de annuleringsverzekering het volledige bedrag te vergoeden, want alleen ik sta op de reis- en annuleringsverzekering. maar ik heb toch de reis geboekt en ik sta op het boekingsformulier. overigens heeft de reis- en huisgenoot geen annuleringsverzekering.
is het (wettelijk gezien) terecht dat mijn reis- en annuleringsverzekering weigert het volledige bedrag uit te betalen? ze hebben namelijk slechts de helft vergoed. stel je voor als ik als hoofdboeker met 6 andere mensen was gegaan, werd het bedrag dan terecht door zessen gedeeld?