Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jan Schot - 17-09-2021 15:20:44
Geldzaken & Recht

Mijn pensioenfondsen houden allemaal 19,45% loonheffing in?

per augustus 2019 ben ik officieel met pensioen gegaan. mijn inkomsten zijn daardoor aanzienlijk lager dan over de periode dat ik werkte. uit mijn aangifte blijkt dat er toch te weinig loonheffing wordt ingehouden door verschillende uitkerende instanties.


een medewerker van de belasting dienst  heeft mij uitgelegd dat ik er daar zelf niet schuldig aan ben omdat alle uitkeringen worden gebaseerd op de eerste schijf, namelijk 19,45%.


maar een belangrijk deel zou tegen 37,35% moeten worden belast, echter kunnen de pensioenfondsen dit niet zelf aanpassen en zijn ze verplicht de 19,45% te blijven hanteren.


nu word ik geconfronteerd met een naheffing van €7862,00 en dat is voor mij heel veel geld, maar waar ik bovendien zelf eigenlijk niets aan kan doen.