Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Kl
Kletskop - 27-03-2024 00:44:06
Geldzaken & Recht

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk hoger is dan op de overige dagen. dat terwijl juist die dag het heel zacht was. wij koken niet op gas en hebben de verwarming sinds de energiecrisis niet meer hoger dan 17 graden. 
wat ik dus kan bedenken is dat er gas weggelekt is tijdens het vervangen van de leiding op een of andere manier. 

nu is mijn vraag: moeten bewoners hier zomaar zelf voor opdraaien? het gaat dan wel over een bedrag van zo'n €10 a €12 euro maar toch. ik vind het vreemd dat iedereen verplicht is mee te werken aan het mogelijk maken van deze werkzaamheden maar dat dit gewoon gebeurt zonder dat je hiervoor gewaarschuwd wordt.