Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Rienhartman
Rienhartman - 23-04-2024 22:32:41
Garantie & Verzekeringen

Netvervuiling Siemens

We dachten verstandig te zijn door wat extra te sparen en te kiezen voor siemens, die toch wel bekend staat om haar hoogwaardige producten en goede service. helaas blijkt dat in de praktijk toch net iets anders te zijn. in september 2023 nieuw apparatuur gekocht; wasmachine, warmtepompdroger, oven en vaatwasser, waarbij alleen laatstgenoemde heeft nog geen storing vertoond.
 
de warmtepompdroger die volgens siemens wordt geclassificeerd als 'extreem stil', blijkt toch wel iets meer geluid te produceren.
verder vage storingen zoals niet opstarten, 's nachts vanzelf inschakelen, resttijd indicatie in de homeconnect app die niet klopt.
het display van de oven die niet op je aanrakingen reageert en hierdoor niet bruikbaar is. het voedingslampje die aanduidt dat de oven aanstaat, terwijl dit niet zo is.
de wasmachine die niet opstart of aangeeft dat de deur niet goed dicht is, terwijl dit wel degelijk zo is.
 
problemen in de apparatuur? natuurlijk niet. wat dan wel? volgens (meerdere) siemens monteurs is netvervuiling, harmonischen, hoge frequentieschommelingen (ipv 50hz stabiel) in de elektriciteit, de oorzaak.
zo zou bijvoorbeeld het geluid van de compressor van de warmtepompdroger, door netvervuiling op een hoger toerental gaan draaien en het hardere geluid produceren. de overige genoemde storingen worden ook aan netvervuiling gekoppeld.
 
ik moet een elektricien inschakelen, die moet het opsporen en oplossen.
ik moet een tussenstekker, die de sinus hersteld, aanschaffen a 60e, die gaat helpen.
 
elektricien inschakeld, meet 50hz stabiel.
tussenstekker aangeschaft, geen effect.
 
siemens blijft desondanks stug volhouden dat het netvervuiling is. ohja, de tussenstekker zou overigens 'niet altijd' helpen.
niet veel later krijg ik vanuit consumentenzaken te horen dat het geluid van de warmtepompdroger gewoon een producteigenschap is. oftewel; niet alleen mijn klacht, maar ook de bevindingen van de eigen monteurs, wordt van tafel geveegd.
 
contact opgenomen met de fabrikant van de multimeter die siemens gebruikt; het apparaat zou niet geschikt zijn om netvervuiling te kunnen meten.
enexis ingeschakeld, meet 50hz stabiel. daarnaast hebben zij gedurende twee weken met geavanceerd apparatuur in huis gemonitord, alles valt netjes binnen de normen (meetrapport ontvangen).
 
siemens overtuigd? nee hoor, de multimeter is wel geschikt, die meet schommelingen dus het is netvervuiling.
en de kosten voor de tussenstekker? die gaan we niet vergoeden.
als ik me stoor aan het geluid van de droger, dan moet ik mijn verlies maar nemen en deze op marktplaats zetten.
doet het probleem zich met de oven voor? trek dan vooral even de stekker eruit en terug erin; opgelost!

de wasmachine draait gelukkig al een tijdje storingsvrij.
de warmtepompdroger komt van bcc, net voordat ze failliet werden verklaard. hierdoor ben ik genoodzaakt rechtstreeks met siemens te schakelen.
voor wat betreft de oven, daarvoor heeft siemens me nu naar keukenloods verwezen; die moeten het maar oplossen. ondertussen hebben zij ook een siemens monteur gestuurd (dezelfde) en die roept uiteraard nog steeds netvervuiling. wordt vervolgd, keukenloods is tot op heden erg behulpzaam.
 
wat moet ik nog meer doen om aan te tonen dat het probleem niet in de elektriciteit zit? alle apparatuur in huis werkt 100% naar behoren, behalve dat van siemens.....