Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wintertje0 - 24-04-2024 21:27:18
Geldzaken & Recht

Zakelijk energiecontract consument

Mijn vader is opgebeld door een energieboer dat het huidige contract bijna afliep. helaas is hij toegehapt op een aanbieding en heeft een nieuw contract afgesloten.

nu loopt echter het contract van mijn ouders nog twee jaar. daarom hebben ze een mail gestuurd dat ze afzien van het contract volgens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. echter reageert de energieleverancier terug dat ze een zakelijkcontract zijn aangegaan en hierop geen bedenktijd geld. nu heb ik dit opgezocht en lijken ondernemers inderdaad geen bedenktijd te hebben.

echter mijn ouders zijn beide gewoon in loondienst. iemand een zakelijkcontract verkopen maakt iemand nog geen ondernemer zou ik dan denken. tevens een vreemde praktijk om een zakelijkcontract aan een consument te verkopen. wat is hier wijs?