wi
door willemkaal Nov 10, 2015 om 23:32
Auto & vervoer

Waterschade

wie moet de eigenrisico €50 ,00 betalen die mijn moeder moest betalen aan de verzekering door de waterschade wat veroorzaakt is door de cv ketel van een huur huis

2216 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mahadma
door mahadma - Nov 11, 2015 om 00:05
11582 Antwoorden / 51 Vragen
0

Als het eigen risico in de polisvoorwaarden opgenomen is, zal dat betaald moeten worden. Alleen hoe is de waterschade/lekkage ontstaan? Door toedoen van de huurder of van de verhuurder? Wellicht dat het huurcontract enige duidelijkheid geeft daarover.

Als bijvoorbeeld huurder bewust aan de cv gesleuteld heeft met geen of onvoldoende kennis, is het duidelijk rekening man/vrouw.

mo
door mof - Nov 18, 2015 om 13:17
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

HEt eigen risico heeft te maken met een afspraak tussen verzekeraar en u. De verzekeraar keert slechts uit gerekend vanaf het eigen risico, dus alles boven de 50 euro.

Nu gaat het om wat voor verzekering dit is: is het een aansprakelijkheids verzekering of een inboedelschade verzekering?

Als het een aansprakelijkheidsverzekering is dan is met het uitkeren eigenlijk door alle partijen aanvaard dat uw moeder aansprakelijk is, dus zult uw moeder het eigen risico
zelf moeten betalen.

Gaat het om een inboedelschade verzekering dan kunt u nog proberen de 50 eur
te declareren bij degene die aansprakelijk is. Als dit de verhuurder is dan moet deze de 50 eur aan u vergoeden.

Maar let wel: als de inboedelschadeverzekering hier achter komt dan loopt u het risico dat die zegt: als de verhuurder aansprakelijk is voor de schade dan moet die het volle bedrag betalen (evt. via zijn aansprakelijkheids verzekering).

Dat betekent dat de inboedelverzekering het bedrag bij u zou kunnen terugclaimen en simpel tegen u zegt: klopt u maar aan bij uw verhuurder.

Ik zou de vijftig eur gewoon zelf betalen. Maar of u dit geld zo kunt missen, kan ik voor u niet beoordelen.

wimmi20
door wimmi20 - Nov 18, 2015 om 18:12
2154 Antwoorden / 7 Vragen
0

Mof,
een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering voor als je schade bij een ander veroorzaakt.
Een schade aan je eigen goederen valt hier niet onder.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

al
alrom - May 26, 2024 om 16:11
Geldzaken & recht

Mijn Postbus is verplaatst naar een andere gemeente, mag dat zomaar?

Mijn Postbus is door PostNL verplaatst naar een andere gemeente, nu moet ik er 15 kilometer voor reizen, de reden was dat het servicepunt (winkel) de postbussen niet meer wil beheren, mag dat zomaar? Lees meer

ma
marudut - Feb 29, 2024 om 14:34
Auto & vervoer

Zijn er mensen die ook problemen hebben met auto met een vervuilde T DGi motor?

Mijn dochter heeft een Kia Stonic 1.0T GDi motor (2018, 67.500 km). Deze is hiervoor van mijn zus geweest en is netjes onderhouden volgens de richtlijnen van KIa. Toen mijn zu de auto overgekocht had van mijn zus bleek de auto heel erg schokte wanneer er met een constante snelheid gereden werd. Uiteindelijk, na onderzoek door de Kia garage bleek dat de motor ontzettend vervuild was. De kleppen zat ... Lees meer

Wi

Mag de website van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL.org) van de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de KB, nationale bibliotheek weigeren mijn profiel met fouten te verwijderen op haar website dbnl.org?

Ik heb een auteurs profiel op deze websie gekregen zonder mijn toestemming te vragen. https://www.dbnl.org/overdbnl/index.php
Mijn profiel daar staat vol fouten. De DBNL wil mijn profiel niet weghalen, maar ook de fouten niet corrigeren.
Als ik google zie ik dat ik niet het enige slachtoffer ben van fouten op deze site https://neerlandistiek.nl

Is hier iets aan de doe beste l ... Lees meer