pa
door patty7777 Feb 24, 2007 om 00:06
Geldzaken & recht

Inboedel

beste mensen


ik heb ooit geld geleend bij een zeer goede kennis en voor de zekerheid hebben we destijds een 'contract 'gemaakt over mijn gehele inboedel, als ik dan niet kon betalen dat hij gewoon recht had op de inboedel...( gelukkig tot op heden nooit gebeurt, betaal elke maand netjes alles optijd af)
nu is het geval , een oude schuldeiser wil beslag leggen op mijn inboedel.
Ik heb toch niks!, is dat contract met die kennis nu wel rechtsgeldig????


groetjes

916 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 24, 2007 om 10:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U heeft dus een overeenkomst voor ee geldlening opgesteld waarbij u de inboedel voorwaardelijk als onderpand heeft overgedragen. In de horeca worden dit soort geldleningen met de inventaris als onderpand vaak door brouwerijen verstrekt, maar in de praktijk blijkt het mogelijk te zijn dat er meerdere malen voor dezelfde inventaris zo'n geldlening tot stand komt. Zolang de maandelijkse betalingen goed verlopen heeft degene die de geldlening heeft verstrekt geen recht op de inboedel; uitsluitend als de verwachting gerechtvaardigd is dat geen betalingen meer komen.
De eigendom van de inboedel berust volgens mij dus nog steeds bij u en dus kunnen andere schuldeisers daarop beslag laten leggen. U kunt dus het beste proberen om met die schuldeiser een regeling te treffen want de opbrengst van een inboedel bij verkoop of veiling is vrijwel altijd gering (tenzij antieke meubels).



ve
door verwijderd - Feb 24, 2007 om 10:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Beste patty7777,


Uw inboedel is nog steeds uw bezit en uw eigendom. U heeft de "geldschieter" alleen toestemming gegeven om zich, in het geval u uw verplichtingen niet zou nakomen, uw inboedel toe te eigenen...Omdat die situatie niet aan de orde is, is het uw inboedel, waar "derden" beslag op kunnen laten leggen...Misschien wil de financier uw "oude schuldeiser" afbetalen, ofwel de lening aan u verhogen? Wanneer uw financiële situatie (door mogelijk nog meer open staande vorderingen) nog minder rooskleurig is, neem dan contact op met schuldhulpverlening. Dat is géén "zwaktebod", maar in veel gevallen juist een wijs besluit.


IJzerbroot

ve
door verwijderd - Feb 25, 2007 om 23:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Patty


Die oude schuldeiser staat in zijn recht. De inboedel is jouw eigendom en beslag daarop staat open.


Nu heb je echter met een goede kennis een vorm van verpanding (jouw inboedel dient als zekerheid voor de geldlening, dit noemen we verpanding) afgesproken. Het hangt een beetje af van de juridische correctheid van dat contract of die verpanding wel stand houdt.


In elk geval moet jouw goede kennis zijn pandrecht kenbaar maken aan de andere schuldeiser. Dat doe je door jullie contract aangetekend op te sturen naar de andere schuldeiser.


Nogmaals: als het contract niet voldoet aan de wettelijke eisen, dan kan de andere schuldeiser dit makkelijk omzeilen en terecht beslag leggen. Laat het contract dus eens beoordelen door bijv. de rechtswinkel en vraag bij hen wat jouw verdere opties zijn.


Groet, C.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer